ExtraIP:
Extra publieke IP-adressen op elke internetverbinding
 » MY.EXTRAIP.COM  » CONFIGURATIES » NAVIGATIE
  Home
  Over ExtraIP
  Contact
  
 » DIENSTEN
  Account Aanmaken
  
  Test IP Routed Subnet
  IPv4 Routed Subnet
  IPv6 Routed Subnet
  
  BGP Tunnel via XS
  
 » ONDERSTEUNING
  FAQ
  Hoe Werkt Het
  Links en Handleidingen
  
ExtraIP - Frequently Asked Questions


Wie kan de ExtraIP diensten gebruiken

Vraag: Kan ik extra IP-adressen krijgen op mijn huidige internet verbinding?
Antwoord: Ja! De ExtraIP IP-adressen kunnen gerouteerd worden over elke internetverbinding van elke provider.

Het is echter wel zo dat er een kleine configuratie wordt toegevoegd aan uw router. Enkele (oudere) routers ondersteunen het GRE protocol helaas niet. Indien uw router het GRE protocol niet ondersteund dient u een andere router aan te schaffen. Er is al een geschikte router te krijgen voor 40 Euro. Wij helpen u graag bij de eventuele aanschaf en configuratie van uw router.


Bruikbare IP adressen

Vraag: Kan ik alle publieke IP adressen gebruiken?
Antwoord: Omdat uw IP adressen in een routed subnet vallen kan zowel het eerste als het laatste IP-adres niet worden gebruikt. Daarnaast wordt er voor uw router ook een publiek IP-adres gebruikt.

Het eerste IP adres wordt gebruikt als netwerk adres, het laatste IP adres als broadcast adres. Het voordeel van een routed subnet is dat u zelf kan door routeren binnen uw netwerk naar b.v. servers en/of routers achter uw hoofd router.


IPv6 adressen

Vraag: Kan ik naast het ExtraIP IPv4 routed subnet ook een IPv6 routed subnet aanvragen?
Antwoord: Zodra uw IPv4 subnet is opgeleverd, kunt u gratis een /48 IPv6 subnet aanvragen. Ook een IPv6 subnet wordt bij RIPE op uw naam geregistreerd en de reverse DNS van deze IPv6 adressen kunt u instellen.


ExtraIP tunnel

Vraag: Waarom gebruikt ExtraIP het GRE tunnel protocol?
Antwoord: ExtraIP maakt gebruik van het GRE (Generic Routing Encapsulation) tunnel protocol omdat dit protocol nauwelijks overhead heeft waardoor de maximale snelheid en latency van de verbinding gelijk blijft. Daarnaast worden in tegenstelling tot b.v. IPSec IP pakketten binnen de GRE tunnel niet versleuteld waardoor er geen extra processorbelasting voor de router is.


Eigen nameserver

Vraag: Ik beschik over eigen DNS servers, kan mijn subnet hieraan worden gekoppeld?
Antwoord: U kunt uw eigen nameservers gebruiken voor het beheren van de reverse DNS, er dienen wel minimaal 2 verschillende nameservers te worden opgegeven. Zodra uw subnet is gekoppeld aan uw eigen nameservers kunt u het ExtraIP control panel voor het beheren van de reverse DNS niet meer gebruiken.

U kunt een verzoek tot gebruik van eigen nameservers per e-mail indienen dit kan zowel voor uw IPv4 subnet als voor uw IPv6 subnet.


Virtual Private Server

Vraag: Ik heb een Blade VPS bij een bekende hosting provider, hier krijg ik maar 3 IP adressen. Kan ik het blok IP adressen van ExtraIP aan mijn VPS koppelen?
Antwoord: Jazeker!. Door een kleine configuratie regel toe te voegen in het startscript van uw VPS server kunnen we de IP adressen naar uw VPS routeren. Desgewenst kunnen wij u gratis helpen met deze configuratie.


Administratief

Vraag: Ontvang ik een factuur voor de aangevraagde IP-adressen?
Antwoord: Als uw IP-adressen actief zijn ontvangt u per e-mail een factuur, u kunt deze factuur binnen 14 dagen betalen onder vermelding van uw factuurnummer.


Routers

Vraag: Welke routers zijn geschikt voor ExtraIP
Antwoord: De meeste op Linux gebaseerd routers kunnen gebruikt worden voor ExtraIP. Om van de ExtraIP dienst gebruik te maken heeft u een router of server nodig welke een GRE tunnel kan opzetten met het ExtraIP netwerk. Wij bieden configuratie ondersteuning voor Mikrotik, Cisco, DD-WRT en Vyatta routers. Voor deze routers kunt u ook voorbeeld configuraties vinden.


16 IP-adressen of meer

Vraag: Ik heb een groot netwerk en veel servers, aan 8 vaste publieke IP-adressen heb ik niet genoeg. Kan ik er meer krijgen?
Antwoord: Als u kunt aantonen dat u b.v. 64 IP-adressen nodig heeft voor uw servers of netwerk, met een netwerk lay-out en/of mac-adressen van uw servers is dit geen probleem. We zullen altijd de RIPE voorwaarden hanteren, uiteraard kunnen we u helpen met adviseren en verantwoorden in het gebruik van uw IP-adressen.


Buiten Nederland

Vraag: Kan ik het routed subnet ook laten routeren naar een datacenter of verbinding buiten Nederland?
Antwoord: Omdat de ExtraIP IP-adressen onder de Nederlandse wetgeving vallen is het helaas niet mogelijk het routed subnet buiten Nederland te gebruiken.


ExtraIP B.V. - © 2020 - 2023 - alle rechten voorbehouden - Algemene voorwaarden
  
  Mikrotik
  Ubiquiti USG Pro Router
  Cisco IOS
  Debian/Ubuntu
  FreeBSD
  Linux-net-tools
  Linux-route2
  DD-WRT Router
  Vyatta/ Ubiquiti EdgeMAX
  
» PARTNERS

XS Anywhere


RIPE NCC